International Lecture Series in Human Geography 2017: Place, Space and Gender

19.06.2017 18:00 - 19:30
Vorlesung: Gender and Natural Resource Management, Dr. Rebecca Elmhirst (University of Brighton)

Für die International Lecture Series "Place, Space and Gender" hat das Institut für Geographie und Raumforschung in Kooperation mit der Koordinationsstelle für Geschlechterstudien und Gleichstellung drei renommierte Wissenschaftlerinnen aus Indien und England eingeladen. Die Vorlesungsreihe stellt aktuelle Arbeiten der geographischen Geschlechterforschung zur Diskussion, die den Zusammenhang von Umweltproblemen und Geschlechterverhältnissen untersuchen und thematisieren u.a. vergeschlechtlichte Ressourcenkontrolle, Umweltverantwortung, Wissensproduktion und Umweltpolitik. Den Auftakt macht Fr. Prof. Saraswati Raju (Jawaharlal Nehru University, New Delhi) am 08. Mai. Es folgen am 29. Mai Prof. Jo Little (University of Exeter) und am 19. Juni Dr. Rebecca Elmhirst (University of Brighton). Alle Vortragenden werden am Morgen nach ihrem Vortrag außerdem aktuelle Publikationen mit Studierenden des Seminars “Feministische Politische Ökologie” diskutieren.

The Department of Geography and Regional Sciences in cooperation with the Coordination Centre for Gender Studies and Equal Opportunities invited three established Geographers from India and the UK for the International Lecture Series „Place, Space and Gender“. They will present current knowledge and research projects on the entanglements of environmental problems and gender relations, like gendered resource control, mitigation responsibility, environmental knowledge production and participation in environmental politics. Additionally, Prof. Saraswati Raju (Jawaharlal Nehru University, New Delhi), starts the series on the 8th of May. Prof. Jo Little (University of Exeter) continues on the 29th of May and Dr. Rebecca Elmhirst (University of Brighton) will talk on the 19th of June. All of them will discuss their recent publications with students of the seminar “Feminist Political Ecology”.

VeranstalterIn:
[0011] Heinrichstraße 36, Heinrichstraße 36, Lecture Hall 11.03.
Kontaktperson:
Ulrich Ermann
Institut für Geographie und Raumforschung
E-Mail: ulrich.ermann(at)uni-graz.at

Zur Übersicht der Seitenbereiche.